Followers

Pages

There was an error in this gadget

Monday, January 7, 2013

Azam 2013??

Assalamualaikum..

Sebelum terlambat ada baiknya kalo aku wish Selamat Tahun Baru 2013..Sempena tahun baru ni..mesti ramai yang pasang azam baru..hope azam yang dipasang memberi seribu kebaikan pada diri n keluarga..

Apa azam aku?

Azam aku?? sempena tahun 2013 aku still mengekalkan azam lama yang dah lama aku tanam sejak 2009..dan sampai sekarang ia tidak lagi membuahkan hasil. Azam untuk mendirikan rumah tangga tiada lagi dalam hati aku..Aku cuba usaha sedaya mampu mencari dan mencari tapi ada je halangan yang kadang kala buat kau patah semangat. Azam aku adalah untuk menyambung pengajian ke peringkat master. Satu azam yang mudah tapi terlalu berliku-liku

Alaa apa yang susah..sambung je laa?

Perkataan ini yang selalu aku dengar..."alaa sambung je laa..apa masalah?" nak tau apa masalahnya..aku adalah penjawat awam yang belum lagi berjawatan tetap dan tidak layak mendapat apa2 faedah dari kerajaan..bulan Disember yang lepas aku mohon dua universiti untuk aku sambung pengajian ku..UKM dan UM..Alhamdulillah aku diterima..tp jadual pula menjadi kekangan..aku telah terikat dengan KPM..Aku usaha lagi mencari pengajian yang boleh membantu aku...Akhir sekali aku jumpa the best program iaitu Syariah..(PJJ)

Yeaahhh dapat capai azam 2013??

Hahaha saat aku gembira mendapat berita ni tetiba hati aku menjadi gusar..mana tidaknya yurannya sahaja menelan belanja hampir 20k..Aku tiada penaja dan aku tidak boleh memohon biasiswa..Duit gaji aku pun ckup makan je wat masa ni..sampai aku tertanya adakah aku akan berhenti sampai disini.?? Arghhh i need someone to help me?? but its oke mungkin ada betolnya my fwen kata tunggu berjawatan tetap..bukan aku terges-gesa tapi aku dah letak target..my target is aku akan capai PhD before umur 30..but its too late..now im 25..PJJ take 2 or 3 years ..(pada muka aku)

Bagi pengakuan

Dulu aku ada sambung master sebulan tapi dek kerana tiada duit aku berhenti dan berpindah pada Diploma Pendidikan..Mana kan tidak elaun sahaja 1300..semua kerana duit..akhirnya aku terperangkap...aku yakin Allah ada perancangan tersendiri untuk aku..Aku tunggu hikmah disebaliknya..Allah i luv U so much..i need U..thanks Allah aku yakin hikmah disebaliknya terlalu besar sebagai hadiah untuk ku...aku nnti kan dengan sabar,.

Pengajaran??

Arghhh nak tukar azam laa..(carik orang kaya pastu kawin) hehehe jadi penaja atomatik berjaya sambung pengajian..hahaha (guro je)

7 comments:

mcf2145 said...

Hehehe..jgn slhkn dt pula, awk mmg mmerlukn kot.. Mgkn nshat sume owg agk typical "alaa apa masalahnye, smbug jela.." @ " bsabo jela, pasti ada hkmahnye".. Sy phm y mst tension dgn jwpn cm2 tp skurg2nye i2 y m'igtkn kte, i2 y mlegakn kte.. Mgkn teguran sy,awk akn rse typical gk.. So sy doakn agar azam n doa awk dkabulkn.. Sy sbg kwn akn sokog slagi xmyimpag apa2 kputusan awk.. Ya Allah, Pencipta Alam... Pemegang Rahsia Kalam.. KAU pmudahknlh sahabatku ini dlm mnuntut ilmuMU Ya Allah.. Insya-allah

Noor Hafizah said...

huhuhu apa pun nasihat awk even tipikal pun sy akan ambil berat...coz ini adalah azam yang akan sy laksanakan utk 2013..sy akan cuba yg terbaik..n sy dalam usaha menyiapkan proposal..coz kene sbmit before 20 jan..awk doakan sy ekk

mcf2145 said...

Iyea sy.. Hehe.. Sy doakn kwn2 sy.. Cm jgn la cpt mgalah n sedey

Noor Hafizah said...

yup sy takkan mengalah..ni sedang dalam perjalanan menuju permulaan...sy akan cuba siapkan proposal secepat mungkin..awk tolong doakan sy dapat capay master n phd ekk..hehhe awk tak nak ke sambung..jom la

mcf2145 said...

Klu smbug bkn dpt 1kelas ngn awk pn? Hagaga.. Juz joking.. Hmm mgkn 'puncak' kejayaan awk pabila bjaya mggengam master or phd..That's gud..klu coarse sy bg sy tlalu mcabar & plg pntg perlu inovasi n dinamik.. Perlu cipta suatu benda bru,that's hard..hehe.. Klu dtnye sy, sy nk 'sempurna'kn hdp sy ni dlu.. & klu bole sy pn bhrp sy dpt cpai tittle Ir.. Insya-allah, kte doa sme2 yea
^_^

Noor Hafizah said...

Setiap orang berbeza azamnya...tentang umah tangga sy biarkan Allah tentukan segalanya...apa2 pun sy still berpegang dengan azam sy...n sy dapat sokongan baru dr lect...dia sokong sy untuk smbung phD before 30..hahaha sy akan sahut cabaran..

mcf2145 said...

Bgs r.. Tp awk jgn pndg serong lak.. Ble sy kta nk 'sempurna'kn hdp sy xsmestinye alam rumahtgga ja.. Byk sudut.. Dr sudut duniawi, akhirat, dr segi seorg khalifah n seorg anak.. Huhu.. Pe2 sy sokong pjuangn awak.. ^_^

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates