Followers

Pages

There was an error in this gadget

Sunday, February 16, 2014

Surat makluman kebenaran parking kereta


Assalamualaikum...

Baru-baru ni berlaku pertengkaran kecil antara aku dengan pengawal keselamatan atas sebab aku meletakkan kenderaan di lot parking milik orang lain. Sedangkan dah empat tahun aku tinggal di kediaman yang sama tetibe pengawal keselamatan Indonesia sound direct atas sebab kesalahan parking dan juga tiada pelekat.

Aku pun sedikit sebanyak melawan kata-kata dia, yer la selalu bab pelekat pihak pengawal akan memberitahu supaya pelekat dibeli di pejabat pengurusan, Ini tak maklum apa-apa, terus kene tahan dan diarahkan keluar. Siap plak suh parking kereta kat bahagiaan sewaan. Pastu cakap lot sewa bulanan dah penuh. sakit hati sangat-sangat so aku pun wat la surat makluman


Pejabat Pengurusan
Blok A, No 5 Jalan Bukit Jalil Indah 4,
Taman LTAT, Bukit Jalil
57000 Kuala Lumpur                                                                                                                       17.FEBRUARI.2014
_______________________________________________________________________________

MAKLUMAN UNTUK MELETAKKAN KENDERAAN DI TAPAK A-13-1

Merujuk pada perkara diatas saya ingin memohon untuk meletakkan  kenderaan iaitu kereta dengan no plat BLH 915 di petak lot A-13-1.

2.            Ini kerana pada hari Ahad bersamaan dengan 16.2.2014 telah berlaku sedikit pertengkaran  kecil antara saya dengan seorang pengawal di pondok keselamatan yang secara tiba-tiba mengarahkan saya untuk keluar meletakkan kenderaan saya diluar kawasan daripada kediaman ini atas sebab tidak memperbaharui pelekat dan meletakkan kenderaan di lot parking kenderaan milik orang lain.

3.            Untuk pengetahuana pihak pengurusan saya telah menghubungi tuan rumah iaitu En……………………………….………….……… no Kp…………………………………….…… dan no Tel ……………………..………… bagi kebenaran meletakkan kenderaan saya yang bernombor plat BLH 915 jenis kereta Proton Saga FL.

4.            Dengan ini, saya memohon pihak pengurusan untuk membuat pencerahan kepada pondok pengawal mengenai status kereta saya.

5.            Sekiranya apa-apa berlaku keatas kereta dan motor saya, saya tidak akan teragak-agak untuk melaporkan kepada pihak polis keatas suspek pengawal keselamatan atas kecuaian dalam menjalankan tugas.

6. Saya akan bersedia untuk mengikut arahan dan pembayaran bagi kebanaran parking di tapak sedia ada seperti yang telah disyaratkan oleh pihak pengurusan.

Akhir sekali saya mohon kerjasama pihak pengurusan atas perkara ini dan saya akhiri dengan ucapan terima kasih.

Terima Kasih,

 

Yang benar,

………………………………………..

(NOOR HAFIZAH BT JUJAJI)

1 comments:

Nasibah Zulkifli said...

Assalamualaikum puan. Saya nasibah. Inshaa Allah sy sekeluarga akan pindah ke blok A no 5 taman ltat, apartment yg sama dgn puan. Sy nak pindah masuk sabtu ni (12 mac), tp baru tau kena dapatkan surat kebenaran dari pihak pengurusan apartment utk pindah masuk jika hari sabtu. Kalau puan tau no telefon pejabat pengurusan apartment tu, boleh tak kongsikan pada sy? Terima kasih ye. Salam perkenalan :)

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates