Followers

Pages

There was an error in this gadget

Sunday, October 20, 2013

Cuti2 yg halal

 Assalamualaikum..

Setelah lama tak update blog so hari sy nk update tentang percutian di Pangkor. Ada beberapa perkara yang menarik untuk diceritakan sepanjang kami berada di Pulau Pangkor...

1) Hari pertama kami tak pergi mana2 pun..just buang masa dlm bilik. Sebelah mlm kami kluar makan kat kedai Ikan Bakar. Sedap juga makanan yg dimasak.Dan yang penting sangat murah dan berbaloi...nyum3

2) Esoknya kami pergi jalan2 tepi pantai..seronok gak main kat gigi pantai..pastu g servey nak wat apa pas ni..

3) Last2 dpt idea nek moto jln2..agak mnyeronokkan..sbb tak pernh nek mto ngn lelaki..sblm ni mmng prnh..tp jarak antara penunggang ngan sy trlalu jauh..yerlahh nek ngan yg bukn muhrim dan nek moto ngn llki pun sbb blik trlalu lewat dan takder kenderaan lain lagi dah..(balik lewat sbb ada kerje persatuan masa kat ukm dulu) Yang paling penting sewa moto sehari hanya RM 20..yeahhh

4) Pas penat menunggang kami pun singgah makan..almaklum dah lapar dah time tu...so kami singgah dinner kat kedai lain plak..Tapi tetiba ada sowng mamat ni pandang je saya..alahai ada yg tak kene plak...takkan pp comot...lalala...ngeri punya pasal kami makan laju2 dan balik terus ke hotel...(malam tu mmpi ngeri pasal lelaki tu) ayyarkkk

5) Esok paginya after sarapan terus mandi pantai...lalalala...then terus bersiap untuk jalan2 dnegan moto....yeahhh...kali ini banyak gambar yg dapat kami tangkap...sebab pemandangan sebelah siang sangat cantik..

6) Last sekali persinggahan kami di sebuah kilang makanan ringan...kami pun bedal beli makanan ringan banyak2 untuk dijadikan ole2...alhamdulillah selamat sudah perjalanan....kami pun terus laaa balik bilik dan bersiap untuk balik Teluk Intan



Tepat jam 12.00 tghari kami pun check out..pastu terus balik menuju ke Teluk Intan..iaitu umah parent suami..agak berdebar2 selama 10 bulan prkenalan kami..saya tak sampai lg ke  kampung halamannya. Sebab parent tak bg. Katanya tak elok dan tak manis. Hehe alhamdulillah nasihat mak dan ayah tu mmng betul. Ia utk kebaikan kita. Takut jatuh fitnah. Yer laa perjalann jauh..macam2 blh jd..kn?..iman kita ni setipis kulit bawang...biasanya nafsu yang menang...

Pastu selasa kami pun pergi umah opah..agak menyeronokkan sbb sngt2 meriah. Tak mcm kampung halamn sndiri.. sanak sudara  suami pula semua baik. Alhamdulillah mudah utk masuk   ke dlm kuarga baru..yang paling penting sembelihan lembu dilakukan di depan umah opah..semua saudara mara ley tgk....that my first time raya Haji sgt meriah...

THANKS ALLAH PERMUDAHKAN JALAN UNTUK AKU MNJADI ISTRI DI SISI SUAMI KU 
Ya Allah semoga Kau jadikan aku istri yg solehah di sisiMu juga di sisi suamiku..^_^

Aku sangat2 bersyukur ...

0 comments:

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates