Followers

Pages

There was an error in this gadget

Thursday, April 30, 2009

Negeri China..tembolok..Gilerrr???

Aku tak faham kenapa orang cina ni tembolok...Mesti ramai yang kata kenapa tetiba cakap tembolok?? tembolok kalau ikut kefahaman aku semua benda dia makan..tak mustahil batu pun dia makan gak..hari ini aku terima satu video dimana orang Cina jadikan anjing sebagai santapan makanan mereka..Ishh bukan anjing je ular pun sama..Kucing yang comel pun boleh jadi ala rendang...

Kenapa aku sibuk ngan hal macam nie??

sebenarnya aku tak tahu kenapa dengan diri aku..Hati aku mudah patah kalau ia membabitkan haiwan terutama kucing atau yang sekutu dengannya..aku tak boleh tengok kucing dekat tepi jalan..aku rasa macam nak bawak balik rumah..tapi sayang aku takda kenderaan.. Masa sem 1 dulu teringat pulak aku..aku sanggup makan megi dan menggantikan duit makan aku kepada ikan goreng campur nasi..khas untuk kucing kat asrama Burhan nie..Aku tak boleh tengok kucing lapar..hati aku cepat menangis..tapi hati aku tak mudah sedih bila aku lihat ada manusia meninggal dunia tepi jalan akibat kemalangan cuma hati aku terkejut sahaja..tapi kalau ia membabitkan kucing atau haiwan ni aku mudah ingat terngiang2..atau dengan kata lain asik duk pikir jalan penyelesaian...

Apa yang orang Cina tue buat??

Haaah nak bagitahu laaa nie..Apa yang aku lihat dengan mata kepala aku sendiri kat video tu..dia mula2 bawak anjing satu lori balak ke kedai makan yang aku tak tahu kat mana.. Kalau aku tahu aku ingat nak buat pakatan dengan Amerika or Israel bom kedai makan tak senonoh tu..lepas tue dia bagi anjing ni makan..supaya gemuk dan fresh.. anjing tu mesti ingat yang dirinya diselamatkan oleh owner punya kedai dan rase dirinya terpelihara sedangkan dia tak tahu owner tu nak "makan" dia.then dia bawak beberapa ekor anjing tu ke kandang..seekor demi seekor dia bunuh dengan keadaan yang melampau dan dahsyat..ishh aku yang tengok nie pun boleh mengalir air mata aku selama 1/2 jam..sedih tahap melampau

Cara bunuh..pleasee bagitahu???

Ok first dia jerut anjing tu..second dia guna senjata tajam dan tikam hatinya..anjing ni biasa laa kalau nak mati mengejut mesti ada nafas panjang dia..so seterusnya third atau cara terakhir lepas nampak tak mati gak atau masih juga menggelupur terus dia ketuk kepala anjing tue dengan kayu..lepas anjing tu dah takder nyawa dia masukkan anjing tu ke dalam kuali besar berisi air panas intuk sesi menanggalkan kulit anjing..lepas tu siap untuk digantung di hadapan kedai dan di jual...haaaaaaahh..tu laa caranya..ada satu cara yang aku perasan dahsyatnya.. dia masukkan anjing tu ke dalam mesin ala blender yang diperbuat daripada kayu untuk putar kan anjing tu supaya cepat mati...dan ada juga mesen untuk jadikan anjing tu macam daging burger....kalau kucing sama laa kot..

Apa harapan atau cita2?

Harapan tu memang ada..Andai aku kaya satu hari nanti..aku ingat nak bukak kedai makan kat negeri China..aku ingat nak masak "Sup Otak Bodoh Cina masak rebus"..nie otak yang aku guna fresh punya..aku guna oyak cina yang suka jadikan anjing dan kucing makanan santapan mereka..cara sembelihan sama cuma kalau dia susah sangat mati aku just tikam bahagian jantung dia..aku akan buat macamner dia buat kat binatang tue..biar diorang rasa cara bunuh diorang sangat melampau..lepas tue otak diorang ni aku jual ke seluruh negeri cina biar diorang tahu sedap kerr tak otak bodoh diorang..erkk tapi aku rasa sedap kot sebab aku pernah nampak diorang makan otak bayi manusia...kata nak kuatkan batin...adoyyyy memang tembolok gilaa laa..sebab tu laa aku kata batu pun diorang boleh makan..sukati laaa cina woiii..

Selain tu??

nak cari suami yang sayang kucing supaya dia sokong pendapat aku..

2 comments:

Anonymous said...

bgus2..
bkn stakat ko jual otak fresh jer, ko jual sume yg blh jual yg ad pd tbuh dia..
msti ko kaya punyer..
hahaha

hafizah said...

huh bagus cadangan yang aku akan pertimbangkan...buat sup tulang manusia mangkuk ayun...ok gak??ko agak laku tak kalo aku bukak restoran lak...alaaa masak ala kadar dah laaa...macam jejari tangan doser besar masak kurma..perghhhh sedap tu..nanti laaa sebenarnya aku tunggu biasiswa masuk baru boley bukak kedai

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates