Followers

Pages

There was an error in this gadget

Thursday, February 21, 2013

Bakal terlaksana

                     
Assalamualaikum..

Hehe kali ini blog diupdate atas ucapan syukur pada Allah yang masih memberi peluang untuk aku menggapai azam yang telah lama aku tanamkan..Terasa diri ini amat bertuah berpijak di bumi Allah.

Azam apa??

Hehehe azam yang dah lama aku tanamkan sejak 2010..iaitu sambung Master. Sebelum ni aku dapat tawaran di UM dan UKM..Tapi terpaksa tolak sebab masa bertindan dengan waktu keje aku. Kadang putus harapan bila kos yang aku nak tiada dalam bentuk PBJJ (jarak jauh). Last2 aku jumpa website yang ada PBJJ tetapi bukan kos yang aku inginkan. Tetapi kos yang sama dengan degree aku. hehehe...Apa-apa pun Alhamdulillah coz Allah dengar doa aku ni...Yang penting jangan putus harapan dengan Allah.  Master aku hanya mengambil masa 2 tahun sahaja. Selesai master aku akan cuba pergi ke PhD (azam aku yg seterusnya)..^_^

 Nape dulu tak nak sambung??

Dulu dah sambung sebulan tapi terpaksa berhenti sebab kewangan tak mencukupi. Sebab lain juga aku ditawarkan untuk Diploma perguruan. Siap dengan elaun. tu yang aku terpaksa "turun" balik. Niat aku bukan nak duit. Tapi hidup memerlukan duit. Cuma perbaiki niat kita kerana Allah. InsyaAllah berkat. So skunk aku dah jd guru. That,s why baru skunk dapat sambung. Tapikan kalau tengok perjalanan hidup aku Allah dah susun cantik dah. Coz Allah dah sediakan aku kerja yang baik dan kewangan yang insyaAllah mencukupi untuk diri aku dan sedikit sebanyak untuk keluarga aku dan seterusnya untuk pengajian aku.  InsyaAllah aku akan cuba percukupkan untuk pengajian aku. Thanks Allah sebab sentiasa dengar doa hamba Mu ni..(sayang Allah sangat-sangat ^^)


Yuran ??

Hah bab yuran ni sedikit melemahkan semangat aku. Tapi apa-apa pun duit boleh dicari..sem 1 je 5k. mak aii berbeza dengan Master sepenuh masa hanya 1k je untuk sem 1. Nak tunggu duit cukup mesti tak dapat. So Tawakkal ala Allah.. yang tu aku akan fikirkan apa jalan yang terbaik.

Bila nak sambung? 

Bulan 3 ni...hahaha...UKM WAIT FOR ME..Lalalala


9 comments:

mcf said...

Hagagaga.. Interesting..alhmdulillah bgslh pe y awk inginkn tlaksana.. Keep up.. Sy doakn y tbaik utk awk.. Hope awk sntiasa tsnyum.. ^_^

Noor Hafizah said...

hehehe tq wak..yup..bnda yg datang ni bukan selalu..sy akan teruskan..gambatte..hehehe yahooouu
erkk..sori..alhamdulillah

mcf said...

Hagagaga.. Bkn mcm 2la wak.. Gambatte kudasai.. Yabedabeduuu!! Hehehe..alhmdulillah

Noor Hafizah said...

hahaa ha gambatte kudasai!!!!!..hahaha erkk apa makna kudasai tu ?? ngeh3..tak ngerti la plak

mcf said...

Please try your hard.. Kudasai 2 lbh kpd mksd 'please'.. Pggunaan kudasai ni lbh kpd tuturkta sopan kpd owg.. Bhasa mrk lbh mghormati n sopan thdp org skeliling.. sbg cth owg y sbaya de pggln -san dblkg, lbh muda pggln -chan dblkg, org lbh senior pggln -senpai dblkg..

Noor Hafizah said...

owhh camtu ea..terer laa awk ni..hahaha so sy kene panggil awk senpai..hehe sbb awk dh tua...

mcf said...

Xdela terer mne..dlu amk third language jepun.. Hoho..Ikot r,kalo cm2 pggl awk chan r.. Keke

Noor Hafizah said...

yup panggil sy Chan fza...yerr en senpai hahaha..sedap plak panggil sempai..cmtu nak panggil anak murid sy chan laa...(kang anak murid gelak tergolek-golek sbb takde yg nama chan..) hahaha

mcf said...

gud luck for ur master...

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates