Followers

Pages

There was an error in this gadget

Sunday, June 24, 2012

Tanam Anggur

Anggur adalah buah yang baik untuk kesihatan..tapi anggur disini besar maksudnya untuk aku..hmmm..aku mengganggur..aku masih menunggu tarikh keputusan temuduga aku..lamanya...

Hmm duit semakin lama semakin menyusut..nak minta duit kat mak ayah pun malu sebab downg pun takder duit..lagipun aku jenis bukan reti minta duit dari mak ayah..almaklum aku memang jenis berdikari...hehehe (bukan riak)

Tapi keadaan dah terlampau mendesak..akhirnya aku terjerumus kat 1 part time job yang berkaitan dengan MLM gak..ayyark..dah laa duit takder pastu nak g tempat jauh2..nek kete plak tu..arghhh duit minyak (>_<) nampak sangat dah kering duit aku ni..

Aku bukan jenis berkira tapi bila dah takder duit kene berhati2 gak dalam berbelanja ni..

Owh yer MLM aku tu dikira dipercayai kot..ZHULIAN..rasanya 1 Malaysia tau benda ni..skunk ZHULIAN bukan lagi berdasarkan emas ntah2 apa ntah tapi sekarang ada banyak produk kesihatan..tu yang aku masuk.,.hahaha aku mungkin akan jadi ahli mati..mana ada modal nak beli barang...adoiii...

Dah laa tu, mak cik kat sana asyik paksa beli barang je..kalo takat RM20 ke 30 takper ni RM 300..dalam hati nak jer aku jerit..siap suh pakai duit mak bapak..banyak cengkadak..ingat aku ni owang kaya ker..last2 aku berterus terang..

"Mak Cik sy ni belajar lagi..tengah tunggu temuduga SPP..kira sy masih mengganggur..insyaAllah kalo ada duit saya guna untuk modal..saya minta maaf saya tak blh nak susahkan kuarga"..

Hehehe kene cakap sopan2..akhirnya mak cik tu faham keadaan aku..pastu makcik tu kata kalo takder duit adik carik laa orang..yuran ahli RM 68..masalahnya skunk ni saper yang nak percaya MLM..aku sebagai guru pun samapi skunk tak caya..

Tapi aku masuk ni sebab ada jual produk kesihatan..dan ia mmng dipercayai..aku sendiri dengar..bukan kerana emas palsu dowang tu,..so kalo ada sesiap yang rasa nak masuk call laa..erkkk bukan call..ermm comment jekat blog ni..(hahaha ni bukan nak iklan kan k)  kalo korang rasa kesihatan tu penting korang boleh laa join..aku pun tak harapnak masuk pun..cuma sekadar nak beli untuk diri aku jer..ala2 avon haha..

Erkk dah melalot plak..so ni laa cerita perjalanan tanam anggur aku...hehehe

4 comments:

Noor Hafizah said...

test 1..2..3

Administrator said...

Salam,slmt sejahtera



saya ingin membuka peluang menambah pendapatan kepada sesiapa yang berminat melalui Bisnes Dropship kami
~Tiada YURAN
~TIADA MODAL
~PERCUMA

layari blog shop saya di:

http://upt-tester-strip-rm1.blogspot.com/p/dropship.html

yang benar,

Puan Nor

Nino said...

Salam.. blog walking here.. nice blog :)

Sabar la ye.. memang frustrated kalau cari keje, dapat interview.. pastu tak dapat pulak.. >_<

Dah alang - alang awk buat part time Zhulian.. why not kalau awak buat part time/full time Takaful sekali?

seiring sejalan katanya.. hihi.. usaha tangga kejayaan. rezeki tu sentiasa ada asalkan kita usaha & cuba dulu..

Jemput singgah blog.. =P
dan add FB Alinfad NZ untuk tambah share ilmu.. :)

mcf said...

Hahagagaga.. Cmne leh xperasan blog y ni ea? ^_^

My ShoutOut

Template by:
Free Blog Templates